nieuws

Ferran Adrià werkt aan ‘culinair Wikipedia

Restaurant

Ferran Adrià lanceert het ene na het andere project, nu elBulli eenmaal dicht is. Hij experimenteert, is bezig een stichting op te zetten en nu zegt hij te werken aan laBulliPedia, een online culinaire encyclopedie naar voorbeeld van Wikipedia.

Ferran Adrià werkt aan ‘culinair Wikipedia

Er komen recepten op te staan, maar ook veel achtergronden bij producten, schrijft Eater. Zo staat bij een recept voor aspergesoep een omschrijving van asperge, welke variëteiten er zijn met hun specifieke smaakkenmerken en bereidingen, de geschiedenis van asperge en andere bereidingen van asperge.

‘We hebben niet elke vijf minuten een culinaire revolutie’, verklaart Adrià het waarom van laBulliPedia. ‘Daarom moeten we nu even achterom kijken en een plek creëren waar we kunnen bewaren en in leven houden wat wij hebben neergezet.’

Het moet in Adrià’s woorden de ‘Wikipedia van culinair koken’ worden. Belangrijk is dat de informatie vrij toegankelijk wordt. Wanneer de ‘bijbel van de nieuwe Spaanse cuisine’, zoals Adrià het noemt, online beschikbaar komt, is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel