nieuws

In de keuken van Floris gaat vegetarisch

Restaurant

Het Rotterdamse restaurant in de Keuken van Floris gaat twee keer per maand vegetarisch koken. Dat klinkt niet bijzonder, maar patron-cuisinier Floris Versluijs serveert elke avond maar één menu en verklaarde voorheen liever geen vegetariërs in zijn zaak te krijgen.

In de keuken van Floris gaat vegetarisch

Niet dat hij een hekel heeft aan herbivoren, maar omdat hij werkt met één menu voor iedereen en alle gasten elke gang tegelijk krijgen, heeft hij op zijn bescheiden kachel geen ruimte om vervangende gerechten te koken. Als iemand iets echt niet lust of ergens niet tegen kan, krijgt hij een andere gang twee keer.

Om niet-vleeseters toch over de drempel van In de keuken van Floris te krijgen, is het elke eerste en derde woensdag van de maand ‘gehaktdag’, waarbij het gehele menu voor die avond vegetarisch is. Ook voor de vleesminnende gasten.

Reageer op dit artikel