nieuws

Kwart restaurants in Brussel serveert bedreigde vis

Restaurant

Restaurants in Brussel kijken niet zo nauw op de keuze van vis. Een op de vier restaurants in de Belgische hoofdstad serveert vissoorten die op de lijst met bedreigde diersoorten staan. En dat in de stad waar beslist wordt over de regels voor Europese visserij.

Kwart restaurants in Brussel serveert bedreigde vis

Online restaurantgids Fish2Fork onderzocht de menu’s van 76 restaurants in Brussel. Daarbij bleek dat 26 procent van de restaurants minstens een van de ernstig bedreigde vissoorten zoals blauwvintonijn, paling of heilbot op de kaart heeft staan.

Een nog veel groter deel van de restaurants weet niet goed waar hun vis vandaan komt of ze communiceren er niet duidelijk over over op hun menu. Daardoor is het goed mogelijk dat zelfs tot de helft van de restaurants in Brussel foute vis serveert, stelt Fish2Fork, meldt DeMorgen.be.

De onderzoekers vermoeden dat de vraag naar foute vis mede wordt aangewakkerd door het grote aantal internationale restaurantgasten in Brusssel waaronder politici, ambtenaren en zakenlui. Die komen vaak uit landen waar nog minder bewust wordt omgegaan met het kiezen van niet bedreigde vissoorten.

Reageer op dit artikel