nieuws

Opening kreeftenseizoen 29 maart 2012

Restaurant

Op donderdag 29 maart 2012 wordt het kreeftenseizoen officieel geopend. De eerste Oosterscheldekreeft van het seizoen wordt die dag binnengehaald en overhandigd aan staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Joop Atsma.

Opening kreeftenseizoen 29 maart 2012

Het kreeftenseizoen loopt van 1 april tot en met 15 juli 2012. Tijdens de start van het kreeftenseizoen wordt dit jaar niet alleen de eerste kreeft gepresenteerd, maar ook het boek ‘De Oosterscheldekreeft’. Carla Peijs, commissaris van de Koningin van Zeeland, overhandigt het eerste exemplaar van ‘De Oosterscheldekreeft’ aan kreeftenvisser Jan van Westenbrugge.

Sergio Herman

‘De Oosterscheldekreeft’ is van de hand van Remko Kraaijenveld en Ronald Timmermans, winnaars Beste Chefs Kookboek 2011. Het boek bevat naast recepten ook informatie over de vangst van de kreeft, de bereiding en de herkenning.

Naast Sergio Herman die zijn medewerking aan het boek verleende, staan er ook recepten in van de restaurants die ziin aangesloten bij de Kring van de Oosterscheldekreeft.Het boek, 192 pagina’s, heeft het volgende ISBN: 9789081804264
en is tot 29 maart te bestellen voor 37,50, daarna kost het boek 49,00 euro.

Zie ook

Reageer op dit artikel