nieuws

Talentvol Gastvrouw van het Jaar weg bij ’t Brouwerskolkje**

Restaurant

Laura de Weerdt, talentvol gastvrouw van het jaar 2012 volgens GaultMillau, en sous-chef Danny Spoel zijn per 1 maart uit dienst van ’t Brouwerskolkje in Overveen. Onenigheid over de nieuwe koers zou volgens een woordvoerder van het tweesterrenrestaurant de reden zijn. De Weerdt wil niet inhoudelijk op de kwestie ingaan.

Talentvol Gastvrouw van het Jaar weg bij ’t Brouwerskolkje**

Sinds de jaarwisseling zijn De Weerdt en Spoel al niet meer werkzaam bij het tweesterrenrestaurant in Overveen. ‘De contracten van beiden zijn gestopt per 1 maart 2012. Ze hadden niet dezelfde inzichten over de nieuwe stappen die we met ’t Brouwerskolkje gaan zetten en de rol die ze daarin zouden vervullen’, laat Jip Samhoud van adviesbureau &samhoud weten. Hij is woordvoerder namens tweesterrenkok Moshik Roth en Salem Samhoud, de eigenaren van ’t Brouwerskolkje.

Laura de Weerdt laat in een reactie aan Misset Horeca weten liever de eer aan zichzelf te houden en geen behoefte te hebben om in te gaan op de reden van haar vertrek en dat van haar partner Danny Spoel. ‘We hebben allebei weer een goede baan en we willen in de toekomst graag voor onszelf beginnen.’ De Weerdt is sinds 1 maart gastvrouw bij sterrestaurant Ivy in Rotterdam en Spoel werkt bij Fyra in Amsterdam.

In de zomer verhuist het restaurant naar Amsterdam en gaat verder onder de nieuwe naam &samhoudplaces. Sterrenkok Moshik Roth en Salem Samhoud zijn de eigenaren van &samhoudplaces. Souschef Dennis Huwae, die ook als sous-chef werkzaam was bij ‘t Brouwerskolkje, volgt Spoel op en leidt de keukenbrigade.

Zilveren Oester

Het team van ’t Brouwerskolkje heeft afgezegd voor de wedstrijd om de Zilveren Oester die op 6 maart plaatsvindt. Huwae zou samen met De Weerdt meedoen. ‘Door de drukte bij ’t Brouwerskolkje in de aanloop naar de laatste weken dat we open zijn hebben we moeten afzeggen’, laat Samhoud weten. ‘Dennis kan nu niet gemist worden in de keuken.’ Ook het team van Hermitage in Rijsoord heeft afgemeld. ‘Vanwege de restaurantweek’, aldus wedstrijdorganisator Cor Vereeke.

De Hofstee in Bladel met Rob van der Veeken en Anne Geisen en Ivy in Rotterdam met Ollie Schuiling en Randy Brouwer doen mee op de vrijgevallen deelnemersplekken.

Reageer op dit artikel