nieuws

Team van Ciel Bleu wint Zilveren Oester

Restaurant

Freek Dekker en Kevin Man van het tweesterrenrestaurant Ciel Bleu hebben de jaarlijkse strijd om de Zilveren Oester gewonnen. Dekker en Man wisten de jury te overtuigen met hun bijzondere menukeuze en wijnen en werden uitgeroepen tot het beste team in de Zeelandhallen in Goes.

Team van Ciel Bleu wint Zilveren Oester

De prijs werd uitgereikt aan het team dat het best de verbinding maakt tussen kookkunst en gastheerschap.

Chef de Partie Freek Dekker was binnen het team verantwoordelijk voor de creatie van het viergangenmenu en werd hierop beoordeeld door een sterke jury. In de gepresenteerde gerechten voerden vis, schaal- en schelpdieren de hoofdtonen.

De keukenjury bestond uit Mario Ridder van restaurant de Zwetheul, Edwin Vinke van restaurant de Kromme Watergang, Lucas Rive van restaurant de Bokkedoorns, Erik van Loo van restaurant Parkheuvel en Jannis Brevet van restaurant Inter Scaldes.

Kevin Man, Assistant Service Manager van Ciel Bleu, presenteerde bijpassende wijnen en was verantwoordelijk voor de showtafel. Man werd onder meer beoordeeld door Claudia Brevet en Arnold Zwartkruis van restaurant Inter Scaldes en Blanche Vinke van restaurant de Kromme Watergang.

Het is de tweede keer dat Ciel Bleu vertegenwoordigd wordt tijdens de wedstrijd voor toprestaurants. In 2010 namen Pasquinel Kolk en Vito Reekers de persprijs in ontvangst.

Onno Kokmeijer, Executive Chef van Ciel Bleu, zegt blij te zijn met de overwinning. ‘We hebben de afgelopen tijd verschillende combinaties uitgeprobeerd en voorgeproefd. Ik wist dat we een goede inzending hadden dit jaar, maar ook de andere deelnemers waren vertegenwoordigd met sterke teams. Dat het team van ons restaurant gewonnen heeft, maakt mij natuurlijk erg trots’.

Reageer op dit artikel