nieuws

Trotse voorzitter: ‘Moderne actie ‘oude’ Alliance

Restaurant

Dat de ‘oude’ Alliance Gastronomique zo sucesvol was met een modern medium, was wat voorzitter Gerrit Greveling vooral vervulde met trots. De Twitteractie voor Energy4All maakte van de hashtag #AG4NRG woensdag 21 maart trending topic. Greveling mocht bovendien een cheque van 10.000 euro overhandigen aan het goede doel.

Trotse voorzitter: ‘Moderne actie ‘oude’ Alliance

Voorzitter Gerrit Greveling wist precies wat hij wilde om het 45-jarig bestaan van de Alliance Gastronomique te vieren: een te onbekend goed doel op een moderne manier onder de aandacht brengen en veel geld ophalen.

De uitvoering besteedde hij uit – ‘Dat is niet mijn kwaliteit’- en dat leidde tot een Twitteractie voor Energy4All, het goede doel dat geld nodig heeft voor het helpen van kinderen met een stofwisselingsziekte.

Twitteraccount aanmaken

Er werd een hashtag bedacht – #AG4NRG – en die moest woensdag 21 maart trending topic worden. Aan de 35 restaurants van Alliance Gastronomique de taak om zoveel mogelijk te Twitteren en daarbij de genoemde hashtag te vermelden. Ze riepen de hulp in van horecamensen en BN’ers (liefst met veel volgers).

‘Dat betekende dat de voorzitter ook een Twitteraccount moest aanmaken’, bekende Gerrit Greveling woensdagavond. ‘In het begin was er wel wat scepsis, maar uiteindelijk was iedereen enorm enthousiast. We mogen dan 45 jaar oud zijn, we hebben vandaag laten zien nog heel modern te zijn’, aldus de voorzitter met een knipoog.

Heel erg zenuwachtig

Greveling werd woensdagochtend om kwart over zes ‘heel erg zenuwachtig’ wakker. ‘Bang dat het geen succes zou worden’, luidde de verklaring. ‘Om zeven uur heb ik nog wat mensen gebeld en daarna heb ik geprobeerd het los te laten. Ik kon er toch niets meer aan doen en dus was het afwachten.’

Dat afwachten duurde slechts vier uur, want rond de klok van elf uur was het doel al bereikt: #AG4NRG was trending topic op Twitter. ‘Actie geslaagd, zeiden Carsten Klint, een van de organisatoren, en ik tegen elkaar.’

10.000 euro het begin

Niet helemaal natuurlijk, want veel geld ophalen voor Energy4All was een andere doelstelling. Een cheque met een waarde van 10.000 euro kon aan het eind van de avond alvast worden overgehandigd aan ambassadrice – en Miss Zeeland – Lisanne Visser.

Dit bedrag was opgehaald door de 35 bij de Alliance Gastronomique aangesloten restaurants. Zij maakten 4,50 euro over voor elke couvert (2175 in totaal) tijdens de lunch en het diner op woensdag 21 maart.

Daar komen de bedragen die zijn overgemaakt op een speciaal gironummer nog bij. Iedereen die twitterde, riep zijn of haar volgers op om minimaal 1 euro over te maken. Hoe hoog dat bedrag is, kon Gerrit Greveling woensdagavond nog niet mededelen.

Reageer op dit artikel