nieuws

100 restaurants nemen deel aan actie Goed Vismenu

Restaurant

Bijna 100 restaurants serveren tijdens de Week van de Zee van 16 tot en met 23 mei een Goed Vismenu. Daarmee vragen ze aandacht voor verantwoorde omgang met de visstand.

100 restaurants nemen deel aan actie Goed Vismenu

In het actiemenu zijn vissen verwerkt die in de groene kolom van de VISwijzer staan of die het MSC-keurmerk hebben. Het gaat om vissen die op een duurzame manier zijn gevangen of gekweekt waarbij rekening is gehouden met behoud van de vissector en visstand.

Restaurant Loc 23 uit Zevenbergen is het eerste restaurant geweest dat zich heeft aangemeld voor de actie Goed Vismenu. Eigenaar en chef-kok Björn Staneke. ‘Natuurijk doen wij mee. Wij serveren alleen kwaliteitsvis. De kwaliteit van vis is beter als deze gevangen wordt met duurzame technieken. Dit is goed voor het product en de natuur.’

Ook het samenwerkingsverband van restaurants Relais doet met haar 37 leden mee aan de actieweek.

Initiatiefnemers van Goed Vismenu zijn Wereld Natuurfonds, Stichting De Noordzee, Koninklijke Horeca Nederland en de culinaire gids Puur!uit eten. De deelnemende restaurants staan op www.weekvandezee.nl/goedvismenu.

Op zaterdag 16 mei wordt de Week van Zee officieel geopend. Stichting De Noordzee en het WNF lanceren dan een nieuwe versie van de VISwijzer.

Reageer op dit artikel