nieuws

140 jaar oude kreeft ‘gered’ uit restaurant

Restaurant

De Amerikaanse dierenrechtenorganisatie Peta (People for the Ethical Treatment of Animals) heeft ‘George’, een naar schatting 140 jaar oude kreeft uit de pannen van een New Yorks restaurant weten te houden.

140 jaar oude kreeft ‘gered’ uit restaurant

Het schaaldier, dat ruim 9 kilo weegt, was enkele dagen eerder gevangen voor de kust van Canada. Gasten zagen het dier in het homarium van restaurant City Crab and Seafood in New York, en waarschuwden Peta omdat ze een hoge leeftijd van het dier vermoedden, melden Amerikaanse media.

Peta vroeg het restaurant om ‘George’ zoals de kreeft intussen gedoopt was, vrij te laten. Tot vreugde van de dierenvrienden voldeed City Crab and Seafood aan dat verzoek. Deskundigen van Peta hadden intussen op basis van het gewicht van het dier een schatting gemaakt van de leeftijd: 140 jaar. Dat is behoorlijk oud voor een kreeft, er zijn weinig voorbeelden bekend van kreeften ouder dan 100 jaar.

George werd zaterdag vrijgelaten in de Atlantische oceaan voor de kust van de staat Maine, waar vissen op kreeft verboden is. ‘Dat is toch een betere plek om te eindigen voor George. Je wordt geen 140 om in een pan kokend water te eindigen’, aldus Michael McGraw van Peta. Hij prijst City Crab and Seafood voor hun nobele besluit de oude knar zijn tijd te laten slijten in vrede en vrijheid.

Reageer op dit artikel