nieuws

18 procent Nederlanders droomt van eigen horecabedrijf

Restaurant

Bijna één op de vijf Nederlanders wil graag een horecabedrijf starten. Vermeende vrijheid en gezelligheid vormen de belangrijkste reden hiervoor. Dat blijkt uit onderzoek.

18 procent Nederlanders droomt van eigen horecabedrijf

Motivaction deed in opdracht van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) onderzoek naar wat consumenten van de horeca vinden.

Uit het onderzoek blijkt dat 18 procent graag zelf een horecabedrijf wil beginnen. Verder kwam volgens KHN-directeur Lodewijk van der Grinten naar voren dat service en gastvrijheid een ruime 8 als rapportcijfer krijgen.

Verder blijkt dat consumenten ondanks de crisis nog altijd graag buiten de deur eten. 44 procent van de ondervraagden komt elke maand in een restaurant, ruim eenderde in een eetcafé, meldt DeTelegraaf.nl.

‘De ondervraagden vinden wel dat er meer kan gebeuren om alcoholmisbruik tegen te gaan’, aldus KHN-woordvoerder Joris Prinssen. Ook blijkt uit het onderzoek dat driekwart van de Nederlanders zich veilig voelt in de horeca.

Reageer op dit artikel