nieuws

’20 procent restaurantboekingen via web

Restaurant

Restaurants die via internet reserveringsmogelijkheden aanbieden, behalen 20 procent van hun boekingen via het web. Dit concludeert SeatMe op basis van een analyse onder 250 restaurants op haar eigen platform.

’20 procent restaurantboekingen via web

SeatMe stelt dat de verschillen tussen de onderzochte restaurants behoorlijk zijn. Bij het restaurant met het grootste aandeel online reserveringen gaat het al om de heft van het totaal aantal reserveringen.

De verschillen tussen het aantal online reserveringen per restaurant hangt niet zozeer samen met de vestigingsplaats maar met de kwaliteit van de eigen site van het restaurant en de vindbaarheid van de reserveringsmogelijkheden, meldt Jeroen van den Brink van SeatMe.

Uit de analyse blijkt dat restaurants de achterstand op dit gebied ten opzichte van bijvoorbeeld hotels inlopen. Van den Brink: ‘SeatMe verwacht op basis van haar analyse dat het aandeel van de online reserveringen in de komende twaalf maanden kan groeien tot 25 procent van het totaal’.

SeatMe gaat voortaan iedere zes maanden een update publiceren van haar Online Restaurant Reserveringen Monitor. SeatMe is een reserveringssysteem voor restaurants in Nederland en telt op dit moment 250 deelnemende restaurants.

Reageer op dit artikel