nieuws

45 Indonesische geslaagden horecadiploma

Restaurant

De Stenden Hogeschool in Leeuwarden heeft al negen jaar een uitwisselingprogramma met Indonesië, waarbij studenten van daar in Leeuwarden hun bachelor ‘Indonesische keuken’ kunnen halen. Deze week kregen weer 45 Indonesische studenten hun diploma.

45 Indonesische geslaagden horecadiploma

In die negen jaar zag Stenden al ruim 300 studenten uit het verre oosten, zegt voorzitter Ho Kai Yen van Fine Eastern Restaurants, waar Stenden nauw mee samenwerkt in de opleiding. ‘Sommige oud studenten hebben nu in Indonesië een eigen zaak of werken als manager bij internationale hotelketens’, zegt hij in De Telegraaf.

Volgens coördinator Sjoerd Gehrels van de Stenden Hogeschool is de hotelschool met 2600 studenten de één na grootste in de wereld. ‘Alleen Las Vegas is groter. Bijzonder is het ook dat wij in Zuid-Afrika, Qatar en Thailand satellietscholen hebben. Hier komen nog opleidingen in China en Bali bij.’

Reageer op dit artikel