nieuws

70.000 reserveringen bij restaurantweek

Restaurant

De tweede restaurantweek van DiningCity was een succes, meldt de organisatie. Ruim 70.000 reserveringen kwamen binnen voor de 230 deelnemende restaurants, die volgens de organisatie bijna allemaal de hele week vol zaten.

70.000 reserveringen bij restaurantweek

Twee weken voor aanvang van de week waren al 50.000 reserveringen binnen, en moesten de meeste toprestaurants uit de lijst al nee verkopen.

Een aantal restaurants richtte daarna een aparte eetzaal in voor deelnemers aan de kortingsactie om aan alle aanvragen te kunnen voldoen, waardoor 10.000 extra couverts beschikbaar kwamen.

Ruim 70.000 gasten reserveerden uiteindelijk via de website diningcity.nl, wat voor 230 restaurants en 6 dagen neerkomt op gemiddeld 50 couverts per restaurant per dag.

Op het hoogtepunt had de website 2600 bezoekers per seconde. Direct bij de restaurants reserveren was niet mogelijk. In de week van 27 augustus tot en met 2 september kreeg men bij ruim 230 restaurants in het midden en westen van het land voor 25 euro een drie gangendiner voorgezet, exclusief drank.

De eerste restaurantweek werd in maart alleen in Amsterdam gehouden, naar voorbeeld van New York, waar het concept al langer bestaat. In Amsterdam mochten de deelnemende restaurants toen ongeveer 20.000 gasten verwelkomen, waarna de organisatie besloot het gebied uit te breiden.

De volgende restaurantweek wordt gehouden in maart 2008.

Reageer op dit artikel