nieuws

70 euro boete voor ‘no show’ in sterrestaurant

Restaurant

Het Brugse sterrestaurant Sans Cravate gaat een boete geven aan gasten die niet komen opdagen. De zogenoemde ‘no show fee’ bedraagt 70 euro per persoon en wordt automatisch afgeschreven van de creditcard van de gast, die zijn gegevens moet doorgeven bij het maken van de reservering.

70 euro boete voor ‘no show’ in sterrestaurant

Dat meldt het Belgische De Morgen. Chef-kok Henk van Oudenhove noemt de maatregel bittere noodzaak. Het moet, zo luidt zijn uitleg. Het probleem is door de gasten zelf gecreëerd en dus moeten zij er volgens de restaurateur ook voor opdraaien.

Restaurants krijgen steeds vaker te maken met annuleringen van reserveringen en lopen daardoor inkomsten mis. Gasten die reserveren, moeten de code van hun creditcard doorgeven. Komen ze niet eten, dan wordt automatisch een ‘boete’ van 70 euro per persoon afgeschreven.

De maatregel is goedgekeurd door de Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop. Op voorwaarde dat het restaurant de boete uitdrukkelijk vermeldt in de algemene voorwaarden op de eigen website.

Driesterrencollega De Karmeliet

In het artikel op de website van het dagblad wordt ook het Belgische driesterrenrestaurant De Karmeliet in Brugge geciteerd. Chef-kok Geert van Hecke herkent het probleem van zijn collega.

Bij hem gebeurt het meerdere malen per week dat gasten niet komen. Van Hecke werkt niet met een boete. Zijn gasten worden drie dagen voor hun komst gebeld met de vraag of de reservering doorgaat.Reageer op dit artikel