nieuws

A73 dompelt wegrestaurant in rouw

Restaurant

Restaurant Hornerhoek, gelegen aan de Napeleonsweg in het Limburgse Horn, verliest tot 40 procent omzet door de komst van de A73, de snelweg tussen Venlo en Roermond. De eigenaren vrezen voor de toekomst van hun horecabedrijf.

A73 dompelt wegrestaurant in rouw

‘Onze omzet is met 30 tot 40 procent gedaald. Als daar na de zomer geen verandering in komt, dan moeten we heel serieus nadenken of we hiermee doorgaan. Dit houd je niet erg lang vol’, zeggen Els en Gerard Kuijpers van restaurant Hornerhoek in het transportblad Routiers.

Het horecapaar had met de komst van de A73 weldegelijk rekening gehouden met een terugloop van het aantal bezoekers. Maar dat het er zoveel zouden zijn, hadden ze niet verwacht.

Truckers laten Hornerhoek links liggen omdat ze de Napeleonsweg ingeruild hebben voor de A73. Voor Els en Gerard Kuijpers aanleiding om de horecaformule om te gooien. Ze richten zich meer op de lokale bevolking.

Zevendaagse werkweek

‘We zijn door middel van alle mogelijke reclame druk bezig meer bekendheid te verwerven onder de plaatselijke bevolking. We hebben dan ook niet voor niets ons buitenterras opgeknapt. Juist omdat we ons nu op een ander publiek richten, moeten we ook in het weekend de deuren openen’.

Ontslagen zijn er nog niet gevallen bij Hornerhoek, maar het aantal medewerkers is wel afgenomen door het niet opvullen van vrijgekomen vacatures. Verder kiezen Els en Gerard Kuijpers binnenkort voor een zevendaagse werkweek. Alles met één doel: niet omvallen.

Reageer op dit artikel