nieuws

Aan de Poel van niets op 1 in SpecialBite

Restaurant

Net geopend en nu al te boek als veelbelovend. Restaurant Aan de Poel in Amstelveen van chef-kok Stefan van Sprang en sommelier Robbert Veuger mag naast Beluga in Maastricht direct al de eerste plaats innemen.

Aan de Poel van niets op 1 in SpecialBite

‘Wij nemen direct al het voortouw, omdat we verwachten dat dit restaurant top wordt. We beseffen dat dit erg gewaagd is, maar wij staan met onze spotters achter deze keuze’, verklaart Tom de Bruijn, hoofdredacteur SpecialBite de nieuwe nummer één, naast Beluga die al voor de derde keer op rij het meest bijzondere restaurant van Nederland is.

Bij SpecialBite is niet alleen de kwaliteit van het eten belangrijk, maar juist ook de inrichting van het restaurant en de ambiance. De gids heeft een team van veertig mensen die anoniem schrijven over een restaurant als ze dat bijzonder vinden door de juiste combinatie van interieur, locatie en kwaliteit van het eten. In totaal worden in de gids 501 locaties genoemd, met daarin ook de Restaurant Top 100.

Omdat er twee nummers één zijn, is Lute Restaurant in Ouderkerk aan de Amstel van 2 naar 3 gegaan. De Kas in Amsterdam, vorig jaar nog op de 3e plek, staat dit jaar op 5.

Opvallende stijgers in de top 10 zijn Oud Sluis in Sluis, van 16 naar 6 en na even te zijn weggeweest staat Groenland in Driebergen weer op 8, komend van een 17e plaats.

Als trend signaleert het SpecialBite-team dat de kwaliteit van het eten over de gehele linie vooruitgaat. Volgens De Bruijn is dat vooral te danken aan de producten die worden ingekocht: ‘Puur en biologisch koken is helemaal van nu. Basissmaken zijn weer belangrijk, de tijd van liflafjes, stapelarij en ‘lawaai-papagaai-gerechten’ is voorbij’.

De Bruijn vervolgt: ‘Ook de kwaliteit van het personeel wordt beter, iets waar veel over werd geklaagd. Ondanks de trendy outfits en modieuze ‘hairdo’ weet het bedienend personeel precies wat er op het bord ligt en welk glas wijn daar goed bij smaakt.’

Zie ook

Reageer op dit artikel