nieuws

Aanslag op Indiaas restaurant eist levens

Restaurant

Zeker negen mensen zijn om het leven gekomen door een aanslag op een restaurant in de West-Indiase stad Pune. Tientallen mensen raakten gewond.

Aanslag op Indiaas restaurant eist levens

De getroffen horecazaak German Bakery is populair bij zowel Indiërs als buitenlanders. Onder de doden is volgens de politie zeker een buitenlander, een Taiwanees. De krant The Times of India berichtte dat zeker vier buitenlandse vrouwen zijn omgekomen. Over de nationaliteit van de vrouwen deed de krant geen mededelingen.

Zeker 45 mensen zijn met verwondingen naar ziekenhuizen overgebracht. De German Bakery in Pune in de deelstaat Maharashtra staat in de buurt van een joods gebedshuis. De aanslag werd gepleegd toen de zaak in het district Koregaon Park stampvol zat.

De Indiase overheid heeft bevestigd dat het om een terroristische aanslag gaat. De explosievenopruimingsdienst heeft een zak aangetroffen waarin een explosief zat. ,,We hoorden lawaai en we haastten ons naar buiten. De impact was zo groot dat er overal kleine stukjes van lichaamsdelen lagen”, aldus een medewerker van het restaurant.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is niet opgeëist. Hoge bewindslieden vermoeden dat buitenlanders bij de terreuractie waren betrokken.

Pune ligt ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Mumbai, waar in november 2008 aanslagen op hotels werden gepleegd die aan 166 mensen het leven kostten.

Reageer op dit artikel