nieuws

Aantal vacatures in horeca daalt

Restaurant

Het aantal vacatures in de horeca is in juni flink gedaald. Dat blijkt uit cijfers van de Monster Employment Index, de maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt. De horeca was afgelopen maand de grootste daler.

Aantal vacatures in horeca daalt

De Monster Employment Index daalde totaal met drie punten naar 203, waarmee het nog twaalf punten hoger staat dan de Index van vorig jaar juni.

De grootste daling in het aantal online vacatures was te zien binnen de sector horeca & toerisme. Deze seizoensgebonden sector daalde met negentien punten en is daarmee terug op het niveau van een jaar geleden.

De Monster Employment Index is een initiatief van Monsterboard.nl. De barometer is een maandelijkse analyse van de aanwezigheid van kwalitatieve arbeidskansen en levert objectieve informatie over de trends in recruitment, gericht op regio’s en beroepsgroepen. Voor de Index worden meer dan driehonderd banensites geraadpleegd.

Reageer op dit artikel