nieuws

Academie komt met een opleiding voor kok en gastheer

Restaurant

De Academie voor Gastronomie introduceert in februari 2010 een opleiding voor zowel gastheren/vrouwen èn koks in de Echoput Kook-en wijnschool in Hoog Soeren. Op 12 januari is er een open dag over de scholing.

Academie komt met een opleiding voor kok en gastheer

‘In de opleiding is er ‘ouderwets’ veel aandacht voor basistechnieken en kennis’, staat er in het persbericht dat de opleiding aankondigt. ‘We streven ernaar om alle deelnemers in een jaar tijd zo ver mogelijk te krijgen.’ Bijzonder is dat bij deze scholing zowel gastheren/vrouwen als cuisiniers in een klas zitten. Volgens de Academie voor Gastronomie is dat geen probleem. ‘Het traditionele onderscheid tussen de kok en de gastheer vervaagt. Om tegenwoordig succesvol te zijn moeten koks meer van wijn en gastheren meer van de keuken weten.’

In totaal zijn er voor de eenjarige scholing 18 plaatsen beschikbaar. De inschrijving is open voor iedereen maar richt zich met name op jonge, ambiteuze mensen die werkzaam zijn in horecabedrijven met veel aandacht voor gastronomie. De lessen vinden op maandag tussen 12.00 en 19.30 uur plaats bij Echoput Kook-en Wijnschool in Hoog Soeren. De kosten bedragen €3250.

De cursus wordt gegeven door topdocenten als Meesterkok Theus de Kok, kampioensommelier Edwin Raben en Peter Klosse, eigenaar van De Echoput en grondlegger van de Academie voor Gastronomie.

Op 12 januari 2010 houdt de Echoput Kook-en wijnschool in Hoog Soeren een open dag over deze nieuwe opleiding.

Reageer op dit artikel