nieuws

Adrian Zarzo Habraken verruilt Librije voor Ivy

Restaurant

Sommelier Adrian Zarzo Habraken vertrekt bij De Librije. De 28-jarige Zarzo Habraken begint half april als hoofdsommelier bij het Rotterdamse restaurant Ivy van François Geurds.

Adrian Zarzo Habraken verruilt Librije voor Ivy

Geurds is blij met de komst van de topsommelier. ‘Met hem hopen we weer een stukje verdieping in de wijn aan te brengen. Nog meer kennis, nog meer service naar de gast. Stilstaan is achteruitgang. Dat geldt voor ons restaurant ook. Daarom ben ik blij dat hij komt. Het is weer een stap naar boven, weer een stap vooruit. We willen toch echt ooit ook die tweede ster.’

Zarzo Habraken zelf geniet van vakantie, De Librije is momenteel gesloten. Hij en de familie Boer waren dan ook niet in de gelegenheid te reageren op de overstap.

Zarzo Habraken heeft er vier jaar bij De Librije opzitten, en is volgens Geurds toe aan wat nieuws. ‘We kennen elkaar al vijftien jaar. Ik weet ook niet meer wie met het idee van zijn komst naar Ivy kwam. We zien elkaar wekelijks en het is gewoon ter sprake gekomen.’

De in Spanje geboren sommelier heeft in Zwolle een bijzondere carrière doorgemaakt: voor hij deel ging uitmaken van de brigade van Thérèse, werkte hij als chef de partie in de keuken bij Jonnie. Hij volgde zijn koksopleiding aan het ROC Eindhoven en werd ooit Nederlands en Europees Kampioen koken.

Reageer op dit artikel