nieuws

Afpersing na verbouwing in restaurant

Restaurant

Een 37-jarige bouwondernemer uit Rouveen zegt te worden afgeperst na verbouwingen in Chinese restaurants. De ondernemer werd volgens eigen zeggen na de restaurantverbouwingen betaald met vals geld en deed hierna aangifte.

Afpersing na verbouwing in restaurant

De afpersing is volgens het slachtoffer direct het gevolg van aangifte. ‘Ik heb op advies van de bank aangifte gedaan van de valse biljetten van 100 en 200 euro. Sindsdien is het mis’, aldus de bouwondernemer die in De Telegraaf spreekt over maffiapraktijken.

Maandagavond haalde de politie vijf Chinese mannen uit het huis van de bouwondernemer. De Aziatische mannen eisten geld. De politie pakte de mannen op. Inmiddels zijn de mannen weer vrij omdat volgens een politiewoordvoerder het om een zakelijk geschil gaat en daardoor geen zaak is voor de politie. De vier kinderen van de bouwondernemer zijn ondergebracht bij gezinnen elders in het Overijsselse dorp.

Reageer op dit artikel