nieuws

Aftrap nieuwe restaurantkortingsite

Restaurant

Vandaag is de officiële aftrap van www.lastminutedining.nl. Restaurants kunnen hun lege stoelen op de dag zelf nog kwijtraken. Ze moeten dan wel 20% korting geven.

Aftrap nieuwe restaurantkortingsite

Initiatiefnemers van de kortingssite zijn twee Eindhovense ondernemers: Stephan van de Kerkhof, bekend van Thermen Kastelenplein Eindhoven, en Peter Koppen (restaurateur in het Academisch Genootschap Eindhoven).

Volgens woordvoerder Marc Ruis hebben zich op dit moment al 600 restaurants aangesloten bij het initiatief. ‘Ze geven op de site aan de achterkant aan wanneer ze stoelen over hebben. Dat kan in het vooruit. De gast zelf ziet alleen op de dag zelf waar hij met 20 % korting kan dineren, het is een echte lastminute.’

De korting geldt voor de totale nota inclusief drank. Het verdienmodel voor de initiatiefnemers zit in reserverings-smsen van de gasten. Dat komt op €3 per keer ongeacht het aantal gasten waarvoor men reserveert.

Bij aankomst meldt in het restaurant meldt de gast volgens de initiatiefnemers ‘discreet de SMS-code’. Lastminutedining zegt tot ‘80% extra omzet te bieden op de dagen dat het even wat rustiger is.’

Critici stellen dat 20% korting op een couvert de marge weghaalt. Woordvoerder Ruis: ‘Het gaat om de overgebleven stoelen die een restaurateur op de site zet. Zijn vaste kosten zijn dan al gedekt door reguliere gasten. Dit is op zo’n moment pure extra omzet waar alleen de variabele kosten vanaf hoeven te gaan.’

Reageer op dit artikel