nieuws

Afzet buffelmozzarella sterk gedaald

Restaurant

De verkoop van buffelmozzarella is met maar liefst veertig procent teruggelopen. Dit na berichten over een infectieziekte onder Italiaanse waterbuffels. Mozzarella di bufala wordt onder meer gegeten als voorgerecht in een Italiaanse salade.

Afzet buffelmozzarella sterk gedaald

Waarschijnlijk is 30 procent van de waterbuffels, die het melk produceren voor de befaamde mozzarella, besmet met de infectieziekte brucellose. 30.000 tot 60.000 waterbuffels in de omgeving van Napels moeten worden afgemaakt, meldt Zestz.nl.

Mozzarellaproducten doen er alles aan om consumenten te overtuigen dat de infectieziekte én de grote hoeveelheden vuilnis in de straten van Napels de buffelmelk niet hebben geïnfecteerd.

Italiaanse kranten zouden gemeld hebben dat de maffia, de Camorra, de uitroeiing van de bacterie zou hebben tegengegaan. De vereniging van buffelherders weerspreekt dit.

Reageer op dit artikel