nieuws

Alcohol in restaurant taboe uit angst verkeersslachtoffers

Restaurant

Een nieuw te openen restaurant in Rotterdam vertikt het bier en wijn te schenken. Dit uit angst voor verkeerslachtoffers als gevolg van het nuttigen van alcohol in het restaurant.

Alcohol in restaurant taboe uit angst verkeersslachtoffers

Over enkele weken opent restaurant Iskender aan de Doklaan in Rotterdam-Charlois de deuren. Op deze plek hebben volgens het Algemeen Dagblad auto-ongelukken meestal één ding gemeen: alcohol.

Eigenaar Yunus Kayis van restaurant Iskender heeft dan ook besloten om geen bier en wijn te schenken in zijn nieuwe zaak. ‘Omdat het openbaar vervoer hier dramatisch is, zullen veel gasten met de auto komen. En ik wil geen slachtoffers op mijn geweten hebben’, aldus Kayis in de Rotterdamse ochtendkrant.

Restaurant Iskender komt in het monumentale havenkantoor waar tot voor kort de chique club Bonn Mees zat. Iskender is vernoemd naar een traditioneel Turks vleesgerecht. Yunus Kayis is ook eigenaar van restaurant Mastika aan de Eendrachtweg in Rotterdam. Met dit restaurant hoopt hij op een Michelinster of een Bib Gourmand.

Reageer op dit artikel