nieuws

Alles weer bij het oude in Inter Scaldes

Restaurant

Een maand na de heropening van Inter Scaldes lijkt alles weer zoals vroeger. Dat meldt Claudia Brevet van het in september door brand getroffen tweesterrenrestaurant in Kruiningen. ‘Samen met onze vaste gasten pakken we de draad weer op.

Alles weer bij het oude in Inter Scaldes

Op 27 mei opende Inter Scaldes haar deuren na een rampzalige brand begin september 2003. Voor Jannis en Claudia Brevet stortte destijds hun culinaire wereld in. Kort na de brand meldden de eigenaren dat Inter Scaldes herbouwd zou worden. Een akkefietje met de verzekering vertraagde de zaak enigszins, maar een maand geleden was het zover. Inter Scaldes ontvangt weer gasten.

‘We zijn gestart waar we waren geëindigd’, meldt Claudia Brevet. ‘Het is erg druk geweest afgelopen maand. Veel vaste gasten hebben we al meerder malen mogen ontvangen. Zelfs uit Frankrijk, Spanje en Engeland hebben we eters gehad. Ze zijn erg benieuwd hoe het eruit ziet. De laatste maanden voor de heropeningen kwamen al regelmatig goede klanten een kijkje nemen. Heel erg leuk.’

De steuneters gaven de zwaar op de proef gestelde horecaondernemers een goed gevoel. Brevet: ‘Samen pakken we de draad weer op. Gasten voelen zich bij ons direct weer thuis. Ook omdat een groot deel van de brigade weer terug is. De eters zien daarmee weer bekende gezichten. En Jannis is weer volledig in zijn element, nu hij zijn ei weer kwijt kan in de keuken.’

De eerste bijzondere activiteit staat 9 september gepland. Brevet: ‘Dan is onze oesterparade, die we jaarlijks houden. Met een boot vol gasten gaan we de Oosterschelde op en verzorgen daarbij een lunch. Vorig jaar viel het in het water omdat daags ervoor de zaak afbrandde. Maar dit jaar wordt de oesterparade een knaller. Zeker weten.’

Reageer op dit artikel