nieuws

Alliance: 10.000 euro voor Energy4All

Restaurant

De twitteractie van de jubilerende Alliance Gastronomique voor Energy4All heeft woesdag 21 maart 10.000 euro opgeleverd. Voorzitter Gerrit Greveling mocht aan het eind van een geslaagde dag een cheque overhandigen aan ambassadeur Lisanne Visser.

Alliance: 10.000 euro voor Energy4All

De cheque met een waarde van 10.000 euro is het resultaat van de verkochte couverts in de 35 aangesloten restaurants, waarvan per persoon 4,50 naar Energy4All stop energiestofwisselingen ging. Dit bedrag wordt nog verhoogd met de bijdragen die zijn overgemaakt op een speciaal gironummer.

Trending topic worden

De actie ter ere van het 45-jarig bestaan van de restaurantvereniging ging volledig via Twitter en was drieledig: trending topic worden, Energy4All onder de aandacht van het grote publiek brengen en veel geld ophalen.

Trending topic worden, lukte. Tussen 11.00 en 14.00 stond de hashtag #AG4NRG lange tijd op één en daar omheen was er regelmatig een top 10-notering. Daardoor was er dus ook veel aandacht voor het goede doel. Veel BN’ers, met veel volgers op Twitter, waren uitgenodigd om deel te nemen aan lunch of diner er daarover berichten te versturen.

Trots op het resultaat

Per couvert droegen de restaurateurs 4,50 euro af, goed voor een cheque van 10.000 euro. Via Twitter werd iedereen opgeroepen 1 euro (of meer) over te maken op een speciaal gironummer onder vermelding van de eigen Twitternaam. Onder hen wordt een diner verloot bij een van de twee driesterrenrestaurants van Nederland (De Librije in Zwolle en Oud Sluis in Sluis, red.).

Alliance Gastronomique-voorzitter Gerrit Greveling was trots op het resultaat. ‘Naast een mooi bedrag en trending topic worden, hebben we bijgedragen aan de naamsbekendheid van Energy4All, een minstens zo belangrijk doel van deze actie.’

De cheque werd uitgereikt in Alliance-lid en sterrestaurant Niven in Rijswijk van chef-kok Niven Kunz.

Reageer op dit artikel