nieuws

Alliance-actie met BN’ers moet #AG4NRG trending topic maken

Restaurant

Zojuist is de lijst met BN’ers bekend gemaakt die vandaag eten in een van de 35 restaurants van Alliance Gastronomique vanwege het 45-jarig bestaan van de restaurantorganisatie. Ook is bekend geworden dat #AG4NRG de hashtag wordt om te gebruiken op Twitter. Alliance wil voor Energy4all vandaag trending topic worden op Twitter. Onder andere Giel Beelen, Frits Wester, Erben Wennemars en Gerard Ekdom zijn gestrikt om deel te nemen aan de actie.

Alliance-actie met BN’ers moet #AG4NRG trending topic maken

Voor het eerst wordt er uitsluitend via Twitter een actie voor het goede doel georganiseerd, zo laat de organisatie weten. Voor elke gast die vandaag een van de Alliance restaurants bezoekt, maakt Alliance 4,50 euro over aan Energy4all, een stichting die is opgericht om het onderzoek naar behandelingen voor patiënten met energiestofwisselingsziekten te ondersteunen.

Zo schuift Candy Dulfer aan bij Ciel Bleu in Amsterdam, Erben Wennemars bij De Librije in Zwolle, Frits Wester bij Hermitage in Ridderkerk, Giel Beelen bij De Bokkedoorns in Overveen, Frits Barend bij Bord’eau in Amsterdam, HenkJan Smits bij De Leuf in Ubbachsberg en Gerard Ekdom bij Niven in Rijswijk.

De deelnemende BN’ers Jochem Myjer, Frits Wester, Giel Beelen en Gerard Ekdom beschikken over ruim meer dan 100.000 volgers op Twitter. De organisatie van de actie hoopt dat door het veelvuldig twitteren de hashtag #AG4NRG trending topic wordt op Twitter. Alle BN’ers die meewerken aan de actie hebben via Twitter en hun gekoppelde accounts op Facebook en LinkedIn een bereik van meer dan twee miljoen Nederlanders.

Iedereen die onder vermelding van hun twitternaam één euro overgemaakt op giro 4403 van Stichting Energy4All maakt kans op een compleet verzorgd diner in een van de twee Nederlandse restaurants met drie Michelinsterren; Oud Sluis in Sluis of De Librije in Zwolle.

Energy4all is opgericht om het onderzoek naar behandelingen van patiënten met energiestofwisselingsziekten te ondersteunen. Doordat de ziekte nog zeldzaam en relatief onbekend is, is er weinig financiële steun. Ook vanuit de farmaceutische industrie is er geen belangstelling voor financiële ondersteuning vanwege het markprincipe: geen aanbod, geen interesse.

Alliance Gastronomique bestaat vandaag 45 jaar. Het culinaire samenwerkingsverband telt 35 leden. In totaal zijn de Alliance restaurants in Nederland goed voor 38 Michelinsterren. Naast deze actie verzorgen diverse chefs van Alliance onder leiding van voorzitter Gerrit Greveling het diner tijdens het Life4Kids Gala op 29 september ten behoeve van Energy4All.

Bekijk hier de complete gastenlijst en restaurantverdeling
Reageer op dit artikel