nieuws

Alliance wil snel groeien in België

Restaurant

Restaurantclub Alliance Gastronomique wil nog dit jaar drie leden uit België toevoegen. Het jaar erop moeten weer drie leden uit België aansluiten bij de vereniging van toprestaurants.

Alliance wil snel groeien in België

De groeistrategie van Alliance maakte voorzitter John Beeren afgelopen zondag bekend tijdens de eerste Alliance Summer Tasting, een strandfeest op StrandZuid bij het RAI-complex in Amsterdam.

Alliance kende de afgelopen jaren een sterke terugloop van Belgische leden. Momenteel telt de club nog maar drie restaurants uit België. Maar dat gaat veranderen, voorspelt Beeren.

‘Het plan is om het aantal Belgische leden te vermeerderen. We willen dit jaar van drie groeien naar zes en volgend jaar er weer drie bij zien te krijgen. Voorwaarde is wel dat ze zich aan de regels houden zoals opgesteld door het Alliance-bestuur’, aldus Beeren.

Om lid te worden van de Alliance gelden een paar specifieke regels. Zo moet een zaak een Michelinster of potentie hebben er een te krijgen. Moet de eetgelegenheid uitblinken in de regio. En moet de ondernemer passen in de club. Daarnaast streeft Alliance naar een landelijke spreiding van leden.

Om lid te kunnen worden moeten restaurants worden voorgedragen. Eenmaal lid volgen er jaarlijkse controles. Daarbij wordt gelet op kwaliteit, service en reinheid. Jaarlijks worden in november tijdens de jaarvergadering de ledenmutaties bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel