nieuws

Alphen wil driesterrenrestaurant

Restaurant

De plannen van de Alphense ondernemer John Vermeer zijn ambitieus: de tekeningen voor het nieuwe woon- en winkelcomplex zijn nog niet eens af, of hij spreekt al van een restaurant op het niveau van De Librije en Oud Sluis, wat hij ook in het plan wil betrekken.

Alphen wil driesterrenrestaurant

Nu staat er nog een monumentale school, maar in 2011 moet er een multifunctioneel complex openen, met winkels, appartementen, en exclusief hotel en dito restaurant.

‘Binnen twee jaar na de opening in 2011 willen we de eerste Michelinster binnen hebben. Dat zeggen meer restaurants, maar dit is menens’, zegt Vermeer in het Algemeen Dagblad.

Volgens Vermeer kan horecavakmanschap Alphen op de kaart zetten. Hij denkt dan ook aan een restaurant met niet alleen lokale en regionale maar ook landelijke uitstraling. ‘Een restaurant waar mensen 200 kilometer voor willen rijden en willen betalen voor goed eten.’

Aansluitend bij het restaurant wil de ondernemer in hetzelfde gebouw tien exclusieve hotelkamers openen. Omdat Alphen economisch groeit, is volgens Vermeer vraag naar dit soort kamers. Steeds meer bedrijven zijn ook internationaal actief en zoeken voor hun werknemers of relaties soms een goede overnachtingsplek zoeken.

Reageer op dit artikel