nieuws

Altijd koud biertje met nieuwe glas Heineken

Restaurant

Heineken denkt de oplossing te hebben tegen lauw bier. De Zoetermeerse brouwer presenteert een speciaal glas, waarmee bier binnen een handomdraai ijskoud is.

Altijd koud biertje met nieuwe glas Heineken

Het dubbelwandige glas moet voor gebruik (een uur) in de vriezer worden gelegd. Tussen de glaswand zit een vloeistof die bevriest. Als het bier in het glas zit, koelt het binnen 5 minuten af naar een temperatuur rond 2 graden Celsius.

Ralph Rijks, marketingmanager van Heineken, vertelt in de Telegraaf dat Heineken de eerste is die een dergelijk glas op de markt brengt. ‘Als je de glazen in de vriezer laat liggen, heb je altijd een koud pilsje. Extra koud bier zorgt ervoor dat de schuimkraag dichter en steviger wordt. Hierdoor blijft het koolzuur langer in het bier, waardoor de smaak blijft behouden.’

De introductie van de glazen vindt vanaf vandaag plaats.

Reageer op dit artikel