nieuws

Amateurkoks koken bij sterrenchefs in TV-show

Restaurant

In de nieuwe TV-show ‘Topchef’, moeten amateurskoks vechten om de titel ‘beste amateurkok van Nederland’. Één keer per week moeten de amateurkoks koken in de restaurants van Jonnie en Thérèse Boer, Sonja & Nico Boreas, Erik van Loo, Lucas Rive, Jacob Jan Boerma, Mario Ridder of Onno Kokmeijer.

Amateurkoks koken bij sterrenchefs in TV-show

Het programma wordt vanaf zondag negentien september uitgezonden op RTL5. Tweehonderd amateurchefs krijgen de kans om door de eerste juryronde heen te komen. Vanaf maandag twintig september gaat de afvalrace tien weken lang door; elke werkdag tussen 19.00 en 20.00 uur.

Acht weken lang hebben de dagelijkse afleveringen aan het eind van de week een spannende ontknoping: op vrijdags moeten de amateurkoks van die week in één van de sterrenrestaurants van eerdergenoemde chefs koken. De laatste twee weken staan in het teken van de halve finale en de finale.

Topchef begon in 2009 met een wekelijkse variant bij RTL4. Later dat jaar kwam er een BN’er editie. Nu is bij RTL5 het derde seizoen aangebroken, met elke werkdag een uitzending van een uur, met aan het einde van de week een winnaar.

Reageer op dit artikel