nieuws

Amerikanen en Italianen in opmars als wijndrinkers

Restaurant

De Amerikanen en de Italianen zullen rond 2010 de Fransen inhalen als de grootste wijndrinkers ter wereld. Dat blijkt uit een dinsdag verschenen Britse studie naar ‘wijntrends’ in de komende jaren.

Amerikanen en Italianen in opmars als wijndrinkers

China zal het snelst groeien als land van wijndrinkers. De volksrepubliek sluit momenteel de internationale top tien. De verwachting is dat de wijnconsumptie in het theeland tot 2010 met bijna 36 procent zal groeien.

De wijnconsumptie in Frankrijk daalde tussen 2001 en 2005 met ongeveer 11 procent. Deskundigen verwachten tot 2010 een verdere afname van nog eens bijna 9 procent. De totale internationale wijnmarkt zit de komende jaren juist in de lift. Tegen 2010 zal de markt zijn gegroeid met ruim 9 procent en een waarde vertegenwoordigen van 90 miljard euro per jaar.

Zie ook:

Wijnland Frankrijk van troon gestoten

Reageer op dit artikel