nieuws

Amsterdam: museumrestaurant Neva opent

Restaurant

Komend weekend opent in Amsterdam het nieuwe restaurant: Neva. Neva is gevestigd in museum Hermitage aan de Amstelhof. Het restaurant wordt ondersteund door de leden van Les Patrons Cuisiniers.

Amsterdam: museumrestaurant Neva opent

Het café-restaurant met 34 hoge ramen heeft zo’n tweehonderd zitplaatsen en kent een panoramisch uitzicht op de binnentuin. Aan de achterzijde van de Hermitage Amsterdam bevindt zich een terras met150 stoelen voor een drankje of een kleine maaltijd.

Les Patrons Cuisiniers

De menukaart is samengesteld in samenwerking met Les Patrons Cuisiniers. Daarnaast zijn op de moderne menukaart van Neva ook Russische klassiekers terug te vinden; brood wordt gebakken volgens authentiek Russisch recept, terwijl de dagverse patisserie met behulp van Russische patissiers is ontwikkeld.

De inrichting is verzorgd door Merkx + Girod interieurarchitecten, die ervoor hebben gezorgd dat de meterslange natuurstenen bar centraal staat in de inrichting.

Onderdeel van de bar zijn de indrukwekkende wijn klimaatkasten, waaronder een interessante selectie van 16 wijnen ‘By the glass’, de patisserievitrine en de cocktailbar. Eenmaal voorbij de bar ziet men de Chef de Cuisine Linda Steen met haar brigade in de open keuken aan het werk.

Evenementen

Ook mensen die niet naar het museum willen, kunnen terecht bij Neva. Overdag kunnen ze er lunchen, eenvoudig en snel of heel uitgebreid, ’s Avonds kun je er a la carte eten.

Gedurende de avond of op verzoek is valet parkeerservice beschikbaar. Café-restaurant Neva is dagelijks geopend vanaf 10 uur ’s morgens tot 01 uur ’s nachts (op zondag tot 18 uur).

Naast het Café Restaurant opent de Hermitage Amsterdam ook de deuren van haar banketzalen voor vergaderingen, ontvangsten, besloten (gala)diners, feesten en andere (zakelijke) aangelegenheden.

Misset Horeca keek alvast rond, bekijk hier de foto’s

Reageer op dit artikel