nieuws

Amsterdamse horeca vaak in overtreding

Restaurant

Het Amsterdamse stadsdeel centrum constateert dat er nog steeds veel overtredingen zijn in de horeca in het centrum. Belangrijkste probleempunten waren brandveiligheid, milieuwetten en reclamevoorschriften. Controle blijft nodig, zeggen bestuurders.

Amsterdamse horeca vaak in overtreding

Bij 45 zaken werd een dwangsom opgelegd, omdat ze na een tweede controle hun problemen nog steeds niet opgelost hadden. ‘Toezicht blijkt dus wel degelijk nodig te zijn’, schrijft het stadsdeel in een rapport waaruit het Parool citeert.

Tussen 2007 en 2010 controleerde het stadsdeel 1806 restaurants, discotheken en cafés. De controles werden uitgevoerd door één persoon en vooraf aangekondigd. Dat is volgens de bestuurders voordelig voor de ondernemers. ‘Ze krijgen niet elke maand een andere inspecteur over de vloer, maar worden eens in de drie jaar op alles gecontroleerd’, aldus een woordvoerder in het Parool.

Brandveiligheid is het grootste probleem in het centrum. Ongeveer twintig zaken kampten met ernstige problemen. Ongeveer de helft van de zaken had de boel niet helemaal op orde. En bij tien procent van de fastfoodzaken werd illegaal alcohol verkocht.

Het stadsdeel zegt tevreden te zijn over de resultaten. De driejaarlijkse controle van de horeca blijft er dus in.

Reageer op dit artikel