nieuws

André Rieu volgt Thérèse Boer op

Restaurant

Thérèse Boer van De Librije in Zwolle heeft in André Rieu een opvolger voor de titel Bourgondiër van het Jaar. De violist is gekozen vanwege zijn kennis van Bourgondische geneugten en gastronomie, en het uitstralen van de Bourgondische levensfilosofie.

André Rieu volgt Thérèse Boer op

Rieu heeft als geboren en getogen Maastrichtenaar veel gevoel en raakvlakken bij de titulatuur van ‘Bourgondiër’, zo laat de organisatie van de wedstrijd weten.

De vakjury, die Rieu koos en gekoppeld is aan het evenement Bourgondisch ‘s Hertogenbosch, bestond uit Cas Spijkers, Ted Janssen, Thomas Lepeltak en voorzitter Pieter Bak. Eerdere winnaars van de titel waren naast Thérèse Boer van De Librije in 2009 onder meer Paul van Craenenbroeck (2005) en Gerrit braks (2008).

Bourgondisch ’s Hertogenbosch vindt plaats van 9 tot en met 12 september. De stad werd begin dit jaar uitgeroepen tot Hoofdstad van de Smaak. Gevolg van de titel is dat er het gehele jaar door culinaire activiteiten zijn in de Brabantse hoofdstad.

Reageer op dit artikel