nieuws

Angst voor pinfraude in restaurants

Restaurant

Nederlanderse toeristen in het buitenland zijn in toenemende mate bang voor oplichtingspraktijken tijdens het pinnen in restaurants. Het gaat hierbij om het zogeheten skimmen, waarbij passen worden gekopieerd. Ook verdwijnen bij betalingen meer geld van rekeningen dan was afgesproken.

Angst voor pinfraude in restaurants

Dat meldt De Telegraaf. Naast restaurants zou de oplichting ook regelmatig voorkomen in winkels. Gevolg is dat Nederlandse vakantiegangers massaal grote sommen geld meenemen op vakantie in het buitenland. De ANWB noemt dit zorgwekkend en stelt dat de angst onnodig is.

Ondanks de negatieve berichtgeving over problemen met pincodes in het buitenland adviseert de ANWB om weinig cash mee te nemen. ‘De passen zijn er juist voor om niet met zo veel geld rond te lopen. Geld is meestal niet verzekerd, dus neem als je naar buitenland gaat niet meer dan honderd euro mee’, aldus een woordvoerder van de ANWB in De Telegraaf.

Reageer op dit artikel