nieuws

Apicius mikpunt van aardappeltelers

Restaurant

Restaurant Apicius in het Noord-Hollandse Bakkum is het mikpunt van aardappeltelers door het gebruik van Bakkumer Rondes, een zelfgeteelde aardappel. Telers van de Opperdoezer Rondes hebben de algemene inspectiedienst ingeschakeld.

Apicius mikpunt van aardappeltelers

Tweesterrenkok Thorvald de Winter van Apicius noemt de aantijgingen ‘behoorlijk kinderachtig’. ‘We hebben onze eigen aardappel die we Bakkumer Rondes noemen. Ze hebben niets te maken met de Opperdoezer Rondes. We beweren helemaal niet dat het Opperdoezers zijn’.

De regionale pers in Noord-Holland meldt dat de algemene inspectiedienst momenteel landelijk onderzoek doet naar het telen van ‘valse’ Opperdoezers. ‘Laat ze maar komen. We gaan gewoon door. De aardappel is nota bene door de horeca groot gemaakt. Heel kinderachtig hoor dat ze vallen over de naam’, laat De Winter weten.

Hero Stam, in het Noordhollands Dagblad opgevoerd als zelfbenoemd beschermheer van de West-Friese aardappeldelicatesse, is somber over de toekomst van ‘zijn’ aardappel. ‘Nu heb je iemand die Bakkumer Rondes aanbiedt. Als dat echt mag dan voorspel ik je straks ook Hoornse Rondes, Zaanse Rondes, Leidse Rondes en weet-ik-wat-voor Rondes je krijgt. Gaat er vanzelf een schitterend streekproduct kapot’, aldus Stam.

Reageer op dit artikel