nieuws

Apicius onaangenaam verrast door sterverlies

Restaurant

Gaylord de Winter van restaurant Apicius in Bakkum zegt onaangenaam verrast te zijn door de terugval van twee Michelinsterren naar één. ‘Het is balen en we hebben veel vraagtekens. In negen jaar tijd hebben we veel pieken behaald. Nu zitten we in een dal’, zo laat De Winter exclusief weten aan MissetHoreca.nl.

Apicius onaangenaam verrast door sterverlies

Gaylord hoorde vanochtend met zijn broer en chef-kok Thorvald het nieuws dat Apicius een Michelinster kwijt is. Apicius was daarna niet bereikbaar voor media. Exclusief voor MissetHoreca.nl geeft hij een reactie op het sterverlies.

De Winter: ‘Kijk, het is net als bij een voetbalwedstrijd. Soms win je, soms verlies je. Wij kunnen erg slecht tegen verlies, dus dit moment maakt ons strijdbaar voor de toekomst.’

De gastheer van Apicium zegt geen signalen te hebben gehad de laatste tijd dat er een sterverlies in aantocht was. ‘Er zijn geen kritieken geweest. Ik ken de criteria van Michelin niet, maar het klopt dat wij niet naar Japan reizen om inspiratie op te doen. We zijn niet boos, maar balen wel’.

Hartverwarmend vindt De Winter de steun die hebben gekregen van collega’s. ‘We hebben veel reacties gehad vanochtend. Dat doet ons echt heel goed. Maar we blijven de trotse bezitter van een Michelinster’.

En die ene Michelinster boort mogelijk een nieuwe doelgroep aan, zo bekijkt De Winter het positief. ‘Ik hoop dat de drempel voor mensen omlaag gaat. De doelgroep van gasten die eten in een restaurant met één ster is groter dan voor tweesterrenrestaurant’.

De Winter, die zeker baalt van het sterverlies, kijkt positief naar de toekomst. ‘De hartverwarmende reacties van collega’s doen ons goed. En het wordt elke dag vanzelf weer twaalf uur.’

November is een zware maand gebleken voor Apicius. In de gids van GaultMillau ging Apicius van zeventien naar zestien punten. In Lekker zakte Apicius van plaats achttien naar twintig. En nu in Michelin moet het een ster inleveren.

Overzichten Michelinsterren:

Reageer op dit artikel