nieuws

Applaus wint tienjaarlijkse prijs theaterrestaurants

Restaurant

Restaurant Grand Café Applaus, gevestigd in Theater en Congrescentrum Agora in Lelystad, wint De Groene Vork 2011. Dit is een prijs van De Groene Amsterdammer voor het beste theaterrestaurant van Nederland.

Applaus wint tienjaarlijkse prijs theaterrestaurants

De Groene Vork is een tienjaarlijkse prijs, die De Groene Amsterdammer in het leven heeft geroepen om in de kunstjournalistiek meer aandacht te genereren voor de kwaliteit van theaterrestaurants.

Eten en bediening

Voor de toewijzing van de prijs wordt onder meer gekeken naar de kwaliteit van de wijn en het eten, evenals naar de bediening. Volgens het tijdschrift moet een ober in een theaterrestaurant zonder vragen snappen dat de tijd van haar gasten beperkt is omdat de voorstelling op niemand wacht.

Spanning

Daar komt volgens De Groene Amsterdammer bij dat een theaterbezoek een extra spanning heeft omdat de artiesten, de musici, de regisseurs en de acteurs zelf fysiek aanwezig zijn.

Menu

Restaurant Grand Café Applaus heeft de eerste prijs mede verdiend dankzij een voortreffelijk menu: een gekonfijt duivenpootje, tartaar van duurzaam gevangen Albecore tonijn met Japanse zeewiersalade en wasabimayonaise, lamsrack met eigen jus en dubbelgedopte tuinbonen, schol met Venererijst en truffelsaus en een slotakte van goed gebrande vanillecrème met huisgedraaid vanille-ijs.

Eervolle vermelding

Naast de eerste prijs zijn er ook twee restaurants die een eervolle vermelding krijgen in de strijd om de De Groene Vork. Het betreft De Zindering, gevestigd in de Stadsschouwburg Utrecht en Restaurant Filmhuis Den Haag.

Reageer op dit artikel