nieuws

Astronaut Kuipers eet maaltijden van Ducasse

Restaurant

Lang stond ‘astronautenvoedsel’ gelijk aan tubes plakkerige, smakeloze smurrie. Maar de moderne ruimtereiziger heeft weinig meer te klagen over eten in outer space. Aan boord van het internationale ruimtestation ISS eten de astronauten maaltijden die zijn ontwikkeld door Alain Ducasse.

Astronaut Kuipers eet maaltijden van Ducasse

Vandaag vertrekt de Nederlands astonaut André Kuipers voor een half jaar naar het ISS. Op zijn blog vertelde hij enige tijd geleden over het eten van Ducasse, dat hij ter voorbereiding thuis moest proeven.

‘In Nederland moest ik anderhalve dag alleen maar ruimtevoedsel eten. Dus terwijl mijn gezin aan tafel opschepte uit potten en pannen, at ik uit allemaal kleine blikjes. Maar ik had niets te klagen hoor. Veel mensen denken dat astronauten nog steeds smakeloos eten krijgen uit tubes. Niets is minder waar. Op mijn menu stonden onder andere een heerlijke appelcompote, zalm, zwaardvis en cheesecake. Allemaal bereid door de Franse chef-kok Alain Ducasse…’

Kuipers houdt vanuit de ruimte zijn blog bij, en is ook te volgen op Twitter.

Reageer op dit artikel