nieuws

Award voor Johannes van Dam

Restaurant

Johannes van Dam is tijdens het wijnevenement Wine Professional in de prijzen gevallen. De ‘culinaire brombeer’ won de Diamond Awards, een speciale onderscheiding voor bijzondere prestaties op gastronomisch gebied. De winnaar zelf liet verstek gaan bij de prijsuitreiking.

Award voor Johannes van Dam

‘Hij moest een dead-line halen’, verklaarde Carsten Klint van Wine Professionel de afwezigheid van Van Dam. De Amsterdammer kreeg de prijs voor zijn hele carière. Het was de eerste keer dat de prijs is uitgereikt. De toekenning van de diamond Awards is een initiatief van de Gastronomische Groote Club, een nieuw patform van producenten en leveranciers van gastronomische topproducten.

Naast Van Dam ontvingen nog twee mensen een Award. Sommerlier Noël van Wittenberghe, bestuurslid van het Nederlandse Wijngilde, en het aanstormende kooktalent Moshik Roth van het onlangs met één Michelinster bekroonde restaurant Brouwerskolkje in Overveen. Roth baart opzien omdat hij slechts een paar jaar achter de kachel staat.

Reageer op dit artikel