nieuws

Basiliek: sterlunch binnen half uur

Restaurant

Restaurant Basiliek in Harderwijk komt in maart met iets nieuws: een speedy lunch. Een sterlunch van driegangen voor 35 euro die in een korte tijd geserveerd kan worden; zelfs binnen dertig minuten.

Basiliek: sterlunch binnen half uur

Chef-kok Rik Jansma wil met de speedy lunch het aantal lunchgasten verhogen. ‘Harderwijk heeft geen lunchcultuur. Dat is hier echt wel moeilijk. Hollen of stilstaan is het. Volgens mij denken potentiële gasten dat ze hier dan de hele middag zitten. Dat is echt niet zo. Dat wil ik met de speedy lunch benadrukken.’

Basiliek noemt het zelf een primeur onder de sterrenrestaurants. In zo’n korte tijd lunchen kan omdat de gast vooraf zijn menukeuze kenbaar maakt. ‘Wij kunnen dat dus heel goed voorbereiden en daardoor snel reageren als de gast binnen is,’ zegt chef-kok Rik Jansma.

Lunchmenu

Jansma stelt elke dag – speedy lunchen kan op woensdag, donderdag en vrijdag – het driegangenmenu samen. Gasten kunnen kiezen uit twee voorgerechten, twee hoofdgerechten en een dessert of koffie. Gasten krijgen het menu per mail en geven vooraf aan wat ze wensen te eten en binnen welk tijdsbestek. De driegangenlunch kost 35 euro.

‘Gasten kunnen ook voor de deur parkeren, wij zorgen er dan voor dat de auto weer klaarstaat bij vertrek.‘

Reageer op dit artikel