nieuws

Bed & breakfast bij driesterrenzaak De Karmeliet

Restaurant

Het Belgische driesterrenrestaurant De Karmeliet in Brugge is een bed & breakfast gestart. Na een diner in De Karmeliet kunnen gasten enkele gebouwen verderop blijven slapen. Topchef Geert van Hecke bakt zelf het brood voor het ontbijt in de b&b.

Bed & breakfast bij driesterrenzaak De Karmeliet

De bed & breakfast gaat Benrepo heten en bevat vier kamers. Het is gevestigd boven bistro Refter, op steenworp afstand van De Karmeliet.

Eigenaar Van Hecke over zijn logiesaccommodatie in de Belgische krant De Standaard: ‘Ik bak zelf brood en boterkoeken en die hangen we ’s ochtend in een linnen zak aan de deur. Er zijn geen sleutels. De gasten krijgen een code en ze gaan binnen en buiten wanneer ze willen. Mij krijgen ze niet meer te zien. Ik neem afscheid na hun maaltijd in De Karmeliet’.

Het aanbieden van logiesmogelijkheden bij toprestaurants is in ons land al enkele jaren aan de gang. Zo bieden onder andere de driesterrenrestaurants Oud Sluis in Sluis en De Librije in Zwolle ruimte om na een diner te blijven slapen.

Reageer op dit artikel