nieuws

Beeren: ‘Dankzij Gerrit gaat Nederland uit eten

Restaurant

Dankzij Gerrit van der Valk is de Nederlander nu gewend uit eten te gaan.’ John Beeren, voorzitter van de vereniging voor de beste restaurants in Nederland Alliance Gastronomique, is de grondlegger van het Van der Valk-imperium dankbaar voor zijn bijdragen aan het introduceren van de ‘uit eten-cultuur’ in Nederland.

Beeren: ‘Dankzij Gerrit gaat Nederland uit eten

Beeren, eigenaar van sterrenrestaurant De Bokkedoorns in Overveen, roemt Van der Valk om zijn vastberaden missie. ‘Het was zijn persoonlijke missie de gewone Nederlanders buiten de deur aan tafel te krijgen. En dat is hem goed gelukt.’

‘Niemand stapt uit het niets een toprestaurant binnen. Van der Valk heeft de drempel naar de restaurants verlaagd.’

Gerrit van der Valk overleed dinsdagmiddag in Spanje op 80-jarige leeftijd aan een hersenbloeding.

Reageer op dit artikel