nieuws

Bekende Apeldoornse horecaman Willem Koot overleden

Restaurant

Restaurateur Willem Koot van één van de betere zaken van Apeldoorn, De Brugwachter, is overleden. Koot stierf vrijdag 30 maart op 55-jarige leeftijd. Hij laat een vrouw en dochter na. Willem Koot was al enige tijd ziek.

Bekende Apeldoornse horecaman Willem Koot overleden

Willem Koot maakte naam als bedrijfsleider van Le Bon Vivant in Apeldoorn. Eind jaren negentig kocht hij een oude brugwachterswoning in de Gelderse stad en toverde het om tot restaurant De Brugwachter. De eetgelegenheid groeide snel uit tot één van Apeldoorns succesvolste restaurants, zo meldt DeStentor.

Enthousiasme en uitstekend gastheerschap waren het handelsmerk van de in Nijmegen geboren Koot. Het overlijden van de bekende Apeldoornse horecaman kwam niet geheel onverwacht. Koot leed al enige tijd aan een ernstige ziekte. Willem Koot is 55 jaar geworden.

Reageer op dit artikel