nieuws

Belg mogelijk hoofdinspecteur Nederland

Restaurant

De Belg Werner Loens wordt genoemd als de mogelijk nieuwe hoofdinspecteur van Michelin in ons land. Loens moet volgens De Telegraaf zijn landgenoot Alain Fremiot opvolgen, die hoofdinspecteur was van de Benelux-editie van vorig jaar.

Belg mogelijk hoofdinspecteur Nederland

Fremiot was tijdens de lancering van de eerste Nederlandse editie van de Michelingids niet aanwezig in de Rembrandttoren in Amsterdam. Hij verbleef in het buitenland volgens directeur Jean-Luc Naret van Michelin.

‘Hij is nu in Japan. We bekijken daar de mogelijkheden voor een gids, maar we weten nog niet of die zal gaan over Hongkong en Singapore, over Sjanghai of over Tokio’, aldus Naret in De Telegraaf.

Over de opvolger van Fremiot zweeg Naret in alle talen. De Telegraaf meldt dat de naam van de Belg Werner Loens is genoemd als opvolger van Fremiot. Loens zelf is positief over de Nederlandse restaurants. ‘In België vinden ze dat zo’n ster vanzelf spreekt. Maar Nederlanders gaan er echt voor’, aldus Loens.

Michelinfeiten op een rij:
Michelinnieuws» Nieuwe Michelinsterren
» Vervallen Michelinsterren
» Veelbelovende restaurants
» Nieuwe Bib Gourmands
» Vervallen Bib Gourmand
» Totale sterrenoverzicht 2007

Belg mogelijk hoofdinspecteur Nederland

Reageer op dit artikel