nieuws

België doet gooi naar Nederlands Champagnerecord

Restaurant

Als het aan het Wijnegem Shopping Centre, vlakbij Antwerpen, ligt, overtroeven hun bouwers eind deze maand het wereldrecord champagneglazen stapelen. Dat record is nu nog in handen van Nederlandse cateraar Luuk Broos met 41.446 glazen, gevestigd in Goes afgelopen september.

België doet gooi naar Nederlands Champagnerecord

Ter ere van haar vijftienjarig bestaan wil het Vlaamse winkelcentrum een toren van 45.000 champagneglazen bouwen, om zo in het Guinness Book of Records te komen.

Of dat lukt is de vraag, want een andere Nederlandse champagnebouwer, Jeroen Craaikamp, wil in april de grens van 50.000 glazen doorbreken. Hij werkt samen met TNO, en heeft becijferd dat theoretisch een toren van zo’n 160.000 glazen het maximaal haalbare is. Maar voor hem is de lol eraf als dat maximum in één keer bereikt wordt, dus doet hij het in kleine stappen.

De glazen van de toren in Wijnegem zullen bedrukt worden, en per stuk verkocht als aandenken aan het jubileumjaar van het bekende winkelcentrum, wat als toeristische trekpleister fungeert voor het 9000 inwoners tellende dorp Wijnegem.

De opbrengst van de glazen zal aan het eind van het jaar tijdens de slotmanifestatie van het jubileumjaar worden overhandigd aan de organisatie To Walk Again van sportman Marc Herremans.

Herremans’ stichting zet zich in voor het onderzoek naar het weer laten lopen van mensen die door een rugbeschadiging in een rolstoel zitten. De voormalig triatleet zit zelf sinds een trainingsongeluk in 2003 in een rolstoel, maar is vastbesloten weer te gaan lopen. Onderzoek kost veel geld, en daarom heeft hij de stichting opgezet, waar hij niet alleen zichzelf, maar ook lotgenoten mee ondersteunt.

Zie ook:

Reageer op dit artikel