nieuws

België gastland bij Bocuse D’Europe 2012

Restaurant

De volgende editie van de Europese voorronde van Bocuse D’Or in 2012, vindt plaats in Brussel. Dat heeft de organisatie van de internationale kookcompetitie op 8 juni in Genève bekend gemaakt.

België gastland bij Bocuse D’Europe 2012

‘Het feest gaat door in Brussel’, kreeg het publiek van de Bocuse D’Or 2010 in Genève te horen. Vlak voor de bekendmaking van de nummers een, twee en drie, werd aangekondigd dat België de volgende editie gaat organiseren van de prestigieuze kookwedstrijd. In totaal waren er vijf landen kandidaat. Naast België, hadden Spanje, Denemarken, Polen en Italië zich beschikbaar gesteld. Waarom de keuze op België is gevallen, is niet bekend gemaakt.

Het Belgische jurylid Peter Goossens (Hof van Cleve, Kruishoutem) toonde zich verheugd met de uitverkiezing van zijn land. Kleine domper op de vreugde was dat zijn nationale team zich niet te plaatsen voor de mondiale finale van de kookcompetitie in Lyon 2011. Uiteindelijk gingen er 12 van de 20 deelnemende landen door. Nederland eindigde als tiende.

Reageer op dit artikel