nieuws

Belgische horeca vaart wel bij lagere btw

Restaurant

In België heeft een verlaging van de btw in de horeca gezorgd voor een hogere omzet. De omzet over de eerste negen maanden van het jaar was ruim 6 procent hoger dan die over de eerste negen maanden van 2009. Dat hebben de Belgische kranten Het Laatste Nieuws en La Dernière Heure vrijdag gemeld. Rekening houdend met de inflatie was er sprake van een reële groei van 4,25 procent.

Belgische horeca vaart wel bij lagere btw

De btw in de Belgische horeca werd op 1 januari 2010 verlaagd van 21 naar 12 procent. Vooral hotels en eetgelegenheden profiteerden hiervan. Zij zagen hun bruto-omzet over de eerste negen maanden van dit jaar stijgen met 8,4 procent in vergelijking met vorig jaar.

‘De btw-verlaging op maaltijden heeft dus wel degelijk gewerkt. De sector herademt en er is minder in het zwart gewerkt’, aldus de Belgische minister van Financiën Didier Reynders.

Reageer op dit artikel