nieuws

Belgische topchef: ‘Maffia achter tonijnhandel

Restaurant

De kersverse driesterrenkok van België, Gert de Mangeleer van restaurant Hertog Jan in Brugge, heeft de discussie over het gebruik van tonijn op scherp gezet. De Mangeleer is tegenstander van het gebruik van tonijn in toprestaurants en legt bij de handel van van het exclusieve visproduct de link met maffia.

Belgische topchef: ‘Maffia achter tonijnhandel

‘Volgens mij zit daar een hele maffia achter’, aldus De Mangeleer in de Belgische krant De Standaard over de handel van tonijn. De topchef zet twijfels bij het gebruiken van de vis die afkomstig is van ‘de andere kant van de wereld’.

‘Dat geeft een onnatuurlijk gevoel. Wat niet wil zeggen dat ik geen tonijn lust. Maar ik ben binnenkort papa van drie kindjes en ik wil dat zij later ook nog op een natuurlijke wijze kunnen eten’, aldus De Mangeleer.

De Mangeleer gebruikt zelf sinds vier jaar geen tonijn meer. Hij zet zwaar in op streekproducten. ‘Onze keuken staat of valt niet met tonijn’. Gert de Mangeleer kreeg in november een derde Michelinster en is een van de sprekers tijdens het gastronomische congres Chefs Revolutions bij De Librije in juni.

Reageer op dit artikel